Prachtige volledig gerestaureerde Austin Healey 100 uit 1953.
1e serie met bodynummer 402. ( Zeldzaam).

Its 1952 ,and Donald Healey has just pulled off his masterful coup. At the London Motor Show he sold the concept of his georgeous new Healey Hundred sports car to Leonard Lord of Austin. This beautiful and lithe new roadster its lines perfectly imaged by Gary Coker setted the template of the British sportscar.

 

Deze Austin Healey is geheel Nut and bolt gerestaureerd en is RDW Gekeurd en heeft nu een Nederlands kenteken. Ook is een Taxatierapport aanwezig.

Deze Austin Healey 100 is een van de eerste 500 op de band en dus zeer gezocht en een goede investering voor de toekomst. Deze Austin Healey 100 is af fabriek links gestuurd en is door de Austin Motor Company Limited fabriek in Longbridge verscheept naar Noord Amerika volgens het Heritage Certificaat wat ook ter inzage ligt.

Deze Healey heeft de Prachtige kleur Ice Blue Metallic, met een blauw leer uitgevoerd interieur met white piping stoelen. Blauw mohair uitgevoerde cabriokap, ook meegeleverd is de mohair Tonneau cover.Opvallend is de voorruit die door een paar eenvoudige handelingen in de platte racestand gezet kon worden.

Deze Healey heeft ook de uiterst zeldzame plexiglass zijramen alleen geleverd op de eerste paar honderd autos.

 

 

Motor en versnellingsbak:

De 4 cilinder 2.6 motor pushrod Four met 2 SU H6 Carburateurs is geheel nieuw gereviseerd en is niets aan af te dingen, de motorruimte is geheel naar orginele specs afgewerkt. Het kleppendeksel is een orgineel aluminium optie in Amerika met het opschrift ( Austin Healey 100).

Max power:100bhp@4500rpm.

Max torque:150lb ft@200rpm

De versnellingsbak is een 3 gear met ldn overdrive op de 2e en 3e versnelling, gereviseerd door specialist Frits von Munching.

 

Exterieur:

Prachtige strakke body met mooie naden en oog voor detail. Voor en achterschrout , motorkap, achterklep zijn af fabriek van aluminium.

Zoals het hoort staat het bodynr.  (402) erin geslagen.

Mooie diamantgrille in chrome, alle chromewerk in nieuwstaat. De 100-4 heeft voor schijfremmen en achter trommelremmen.

Orginele Avon banden rondom.

 

Interieur:

Geheel uitgevoerd in blauw , leren stoelen met white piping , gewoven vloerbedekking en kunststof leer deurkappen.

( orgineel het kunstof plaatje met chassis en bodynummer onder het Dashboard).

 

 

 

Ideale auto voor de Mille Miglia !

 

 

 

Prijs/price  in overleg/inquire.

 

  • Merk Austin Healey
  • Type 100-4 BN1
  • Bouwjaar 1953
  • Kleur Iceblue Metallic